top of page

Voynichovy rostliny

Drazí přátelé a milovníci umění,

s velkou radostí vás zvu na vernisáž mé nejnovější výstavy "Voynichovy rostliny". Toto dílo je výsledkem mé dlouhodobé fascinace tajemným Voynichovým rukopisem, který po staletí uchvacuje svou nerozluštěnou šifrou a záhadnými ilustracemi.


Jako malá jsem snila o magických světech a neznámých příbězích. Voynichův rukopis mi nyní umožnil prozkoumat botaniku zcela novým způsobem, přesahuje hranice reality a vyvolává otázky, které možná nikdy nebudou zodpovězeny. Je to výzva, kterou jsem si vždy přála – portrétovat něco, co nikdy neuvidím, podle nákresů někoho, koho nikdy nepotkám.

Kurátorka výstavy Reny Muzik a já vás tedy zveme do České Galerie Moderního Umění, kde budeme mít tu čest vám tyto díla představit.


Vernisáž se koná 11. dubna v 18 hodin v České Galerii Moderního Umění, a z důvodu omezené kapacity je vstup možný pouze pro hosty na guestlistu. Pokud si přejete stát se součástí tohoto jedinečného večera, potvrďte prosím svou účast pomocí odkazu níže a já vás s radostí přidám mezi vybrané hosty.



Těším se, že se s vámi podělím o tuto osobní a unikátní výstavu, která je v mnoha ohledech odrazem mého srdce a duše.



42 zobrazení0 komentářů
bottom of page