top of page

Vnitřní démon

Na tomto obraze o rozměrech 50 x 50 cm je zachycena silueta vnitřního démona, dramaticky se vymezující proti ohnivým barvám, symbolizujícím trauma a bolest. Tento obraz je vizuální meditací nad otázkou, jak naše životy formují naše zkušenosti, zejména ty bolestivé z dětství.


Pojďme se zastavit a zamyslet: Kolik z toho, co považujeme za naši podstatou, je ve skutečnosti formováno minulými zraněními, která se nesmazatelně vryla do našeho nitra? Toto dílo je poctou síle vnitřních démonů, kteří mají nad námi neviditelnou, ale výraznou kontrolu.


Silueta vnitřního démona na tomto obraze vyzařuje temnou energii, kontrastující se živými barvami aury, jakoby zářícími naším utrpením. Tato malba poskytuje prostor pro zkoumání toho, co z minulosti rezonuje v nás, a jak to ovlivňuje naše současné já.


V malém rozměru plátna se skrývá velký vzkaz - odkrývání hranic mezi naším pravým já a stíny minulosti, jež se nesou v naší paměti a ovlivňují naše nejranější zranění.


Mým záměrem je pokračovat v průzkumu tématu vnitřních démonů a traumat a přenést tento dialog na větší plátno, kde mi poskytne větší prostor pro hlubší prozkoumání této problematiky, snad třeba v mém oblíbeném formátu 100 x 160 cm.



#umění #vnitřnídémon #trauma #sebereflexe #malba #osobnírozvoj
Vnitřní démon

Vnitřní démon

Olej na plátně

50 x 50 cm

2023

13 zobrazení0 komentářů
bottom of page