top of page

Umělecké události a divoká krása Ostravy


Rok 2024 se pomalu rozjíždí a s ním přichází nadcházející umělecké události, které stojí za pozornost!


V Německu právě probíhá fascinující skupinová výstava IMAGO, která prezentuje díla českých a německých surrealistů. Tato prezentace je jistě jedinečnou příležitostí pro milovníky surrealistického umění.


Ale co se týče české umělecké scény, máme pro vás skvělou zprávu. V únoru (15.2.) se otevřou dveře do světa, kde se prolíná člověk s divokou přírodou, a to v ostravské galerii Zaza. Výstava s názvem "Proměna" nahlíží na přírodu ne jako na idylickou scénu, ale jako na divokou a nespoutanou sílu.

Některé z děl, které uvidíte na výstavě, zachycují, jak člověk splyne s přírodními prvky, stává se jejich součástí a otevírá se tak nový pohled na svět kolem nás.

Jeden z nejnovějších obrazů, na kterém pracuji, nazvaný "Sjednocení" je jasným příkladem této inspirace. Na tomto obrazu se setkáváme s vizí, kde lidská existence nerozlučně splyne s přírodními elementy, což vytváří zcela nový pohled na naši realitu.



Galerie Zaza je známá svým zaměřením na moderní výtvarné umění 20. a 21. století, a její prostory v srdci Ostravy jsou ideálním místem pro setkávání umění a veřejnosti. S výstavní plochou přibližně 100 m², galerie poskytuje intimní, ale přitom dynamické prostředí pro objevování nových děl.


Ostrava, kde se výstava koná, je také městem s bohatou průmyslovou historií, která se však stále proměňuje a rozvíjí. Město nabízí fascinující kontrast mezi industriálním dědictvím a moderní kulturou. Můžete prozkoumat revitalizované průmyslové oblasti, jako je Dolní oblast Vítkovice, která byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. A když jste v Ostravě, nezapomeňte ochutnat místní kulinářské speciality a objevit jedinečnou atmosféru tohoto města.


Takže, pokud hledáte nejen umělecké zážitky, ale i kulturní a historické dobrodružství, Ostrava je pro vás ideálním místem k návštěvě. A výstava "Proměna" v galerii Zaza je jistě jedním z důvodů, proč se sem vydat.



42 zobrazení0 komentářů
bottom of page